Acasă Extern Operaţiune antiteroristă de amploare în Germania

Operaţiune antiteroristă de amploare în Germania

Poliţia a întreprins vineri o operaţiune antiteroristă în mai multe oraşe din vestul Germaniei, vizând un grup de persoane, majoritatea din Tadjikistan, dar momentan nu este clar dacă acţiunea are legătură cu un tadjic arestat la Essen pentru conducere cu intenţii criminale, relatează presa locală.

Procurorul Daniel Vollmert a confirmat că în oraşul Dusseldorf a avut loc o operaţiune a forţelor de ordine în urma suspiciunilor că un grup de persoane ar pregăti un act violent, relatează publicaţia Focus Online.

Potrivit cotidianului Bild, la operaţiune au participat şi genişti, existând suspiciunea că într-o locaţie din Essen se aflau materiale explozive.

Un grup de opt persoane, majoritatea din Tadjikistan, pregătea comiterea unui atac terorist în Germania, mai relatează cotidianul.

Momentan nu este clar dacă operaţiunea antiteroristă are legătură cu cazul unui tânăr tadjic care a fost arestat vineri dimineaţă după ce a condus maşina cu viteză prin oraşul Essen. În urma incidentului nu a fost rănită nicio persoană. Anchetatorii au stabilit că acţiunile individului constituie tentativă de omor.

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…