Acasă Intern Sondaj CURS: Opțiunile de vot la europarlamentare

Sondaj CURS: Opțiunile de vot la europarlamentare

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) a dat publicităţii datele privind un sondaj realizat pe aproape 1.000 de respondenţi, doar în Municipiul Bucureşti.

Care sunt opțiunile de vot dacă mâine ar fi alegeri europarlamentare:

  • PSD 38%;
  • PNL 15%;
  • ALDE 15%;
  • Pro România 9%;
  • USR 8%;
  • MRÎ 7%;
  • PMP 5%.

Cercetarea privind Municipiul Bucureşti va fi făcută din două în două luni pe un eşantion reprezentativ de 1.067 de respondenţi, pe bază de interviuri faţă în faţă la domiciliul acestora, potrivit stiripesurse.ro.

Conform primului sondaj, 38% dintre cei chestionaţi ar vota PSD, în ciuda scandalurile din acest partid. Urmatoarele care vin în spatele PSD sunt ALDE şi PNL, formaţiuni care ar strânge fiecare 15% din voturi.

USR, partid care la alegerile din 2016 a ieşit pe locul al doilea, ar lua, potrivit datelor, 8%, în timp ce Pro România, formaţiune condusă de Victor Ponta, are o intenţie de 9%. Mişcarea România Împreună are o intenţie de vot de 7%.

Este important de menţionat că 35% dintre cei chestionaţi nu au vrut să-şi exprime opţiunea.

Sondajul a fost realizat în Municipiul Bucureşti pe un volum eşantion de 1067 respondenţi şi are o marjă de eroare de +/- 3,0% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri faţă în faţă la domiciliul respondenţilor. Perioada: 26 octombrie – 12 noiembrie 2018.

CURS este în prezent deţinut de jurnalistul Iosif Buble, acesta fiind acţionar majoritar şi în firma care deţine domeniul stiripesurse.ro.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…