Acasă Intern Sondaj CURS: PNL stagnează, PSD este în revenire, USR continuă căderea

Sondaj CURS: PNL stagnează, PSD este în revenire, USR continuă căderea

Un sondaj CURS, publicat astăzi, măsoară intenția de vot a românilor la scurt timp după prezidențiale, cu date interesante în perspectiva alegerilor locale și parlamentare.

Conform sondajului CURS, PNL conduce în preferințele românilor și ar obține 35%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. În ciuda succesului convingător al lui Klaus Iohannis, dar și al preluării guvernării, se remarcă o stagnare a celor de la PNL, raportat la sondajele din cursul acestui an.

PSD ar obține 31%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Este un salt important pentru PSD și este de menționat că trendul fiind crescător, din opoziție, PSD ar putea echilibra forțele în cursul anului 2020.

Cei de la USR continuă scăderea începută la prezidențiale. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, USR ar obține 14%.

Pragul electoral ar mai fi trecut de Pro România cu 6%, dar și de PMP cu 5%. În schimb, imediat sub prag sunt cei de la UDMR cu 4% și ALDE, tot cu 4%.

Sondajul CURS de tip omnibus a fost realizat în perioada 12-17 decembrie 2019, pe un eșantion de 1067 de repondenți, cu vârsta de peste 18 ani. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul repondenților, iar eroarea maxim tolerată este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…