Acasă Intern Academia Româna Nu a comandat sau aprobat niciun SONDAJ politic. Dan DUNGACIU se afla în spatele acestuia

Academia Româna Nu a comandat sau aprobat niciun SONDAJ politic. Dan DUNGACIU se afla în spatele acestuia

Prezidiul Academiei a negat, marţi, comandarea sondajului lansat drept Barometrul de opinie publică al Academiei Române, realizat de INSCOP Research: „Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română”, arată un comunicat de presă.

Redăm comunicatul de presă al Academiei Române:

”Biroul Prezidiului Academiei Române a luat la cunoştinţă cu surprindere de faptul că un institut al Academiei Române – este vorba despre Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I.C. Brătianu” – a dat publicităţii un sondaj de opinie privitor la aspecte actuale ale vieţii politice româneşti.

Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română. Reamintim că instituţia noastră nu se implică în chestiuni de natură politică.

Biroul Prezidiului Academiei Române”

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, lămureşte controversa din jurul barometrului de opinie care a fost asociat cu numele Academiei Române

Ioan Aurel Pop a declarat pentru Mediafax despre studiul prezentat de INSCOP drept „Barometrul de opinie publică al Academiei Române”:

„Eu nu am participat la acel sondaj, noi nu l-am aprobat”.

„Eu nu am participat la acel sondaj, noi nu l-am aprobat”, a spus Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, pentru Mediafax.

În acelaşi timp, Ioan Aurel Pop a declarat că „institutele au autonomie în cadrul Academiei, iar Institutul Ion Brătianu are personalitate juridică. Conducerea Academiei nu controlează cercetările care se petrec în institute sau iniţiativele institutelor”.

Problema sondajului dat publicităţii este aceea că a fost legat de numele întregului for ştiinţific nu doar de institutul care l-a realizat:

„Institutul trebuia să prezinte aceste date fără implicarea Academiei Române, dar aceste lucruri le pot prezenta numai după ce vorbesc cu colegii mei”, a spus preşedintele Academiei Române.

Până la ora publicării acestei ştiri, conducerea Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” (ISPRI) al Academiei Române nu a răspuns invitaţiei de a-şi exprima punctul de vedere cu privire la situaţia creată. Directorul acestui institut este Dan Dungaciu.

Surse al Cadran Politic au afirmat că în spatele acestui sondaj s-ar afla: Dan Dungaciu, Iulian Chifu și Bogdan Ficeac.

Luni, INSCOP Research anunţa lansarea unui studiu care ar fi fost realizat din iniţiativa Academiei Române. „Proiect unic la nivelul societăţii româneşti, Academia Română îşi propune să ofere o privire evolutivă asupra societăţii româneşti”, se spunea în anunţul transmis presei care prezenta un „Barometrul de opinie publică al Academiei Române”.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…