Acasă Economie SONDAJ: Majoritatea bogătaşilor lumii se aşteaptă la o recesiune în 2020 și se orientează spre obligațiuni și imobiliare

SONDAJ: Majoritatea bogătaşilor lumii se aşteaptă la o recesiune în 2020 și se orientează spre obligațiuni și imobiliare

Mai mult de jumătate dintre bogătaşii lumii se pregătesc pentru o recesiune, arată un sondaj al USB efectuat în rândul a 360 de familii care au câte o avere medie de 1,2 miliarde de dolari, informează Mediafax.

Rezultatele au arătat că 55% dintre respondenţi se aşteaptă la o recesiune în 2020. Pentru a atenua riscurile, 45% dintre acestea îşi modifică, deja, portofoliile, reprofilându-se inclusiv spre obligaţiuni şi imobiliare, în timp ce 42% îşi măresc rezervele de bani.

„Suntem foarte precauţi, chiar şi acum, cu situaţia pieţei, nu ne simţim foarte confortabil”, a declarat un respondent al sondajului.

Intensificarea războiului comercial dintre China şi SUA au amplificat temerile companiilor pentru o recesiune, mulţi investitori şi economişti avertizând despre ce efecte ar putea produce acestea.

“Cine ştie ce se va întâmpla cu Brexit, ce se va întâmpla în UE şi ce se va întâmpla între SUA şi China”, a declarat un alt respondent al sondajului. „Există atât de multe întrebări deschise, iar acest lucru ar putea avea un impact dramatic pe piaţă. În principiu, credem că am atins apogeul”, a completat acesta.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…