Acasă Intern SONDAJ: Academia Română nu are nicio publicație cu denumirea ”Barometru de opinie al Academiei Române”

SONDAJ: Academia Română nu are nicio publicație cu denumirea ”Barometru de opinie al Academiei Române”

În cursul zilei de astăzi a fost dat publicității un sondaj de opinie cu un titlu care te face să crezi că este realizat de Academia Română, întrucât se intitulează ”Barometru de opinie al Academiei Române, realizat de INSCOP”: https://www.zf.ro/politica/lupta-stransa-intre-psd-si-pnl-la-europarlamentare-ce-indica-barometrul-academiei-romane-18127568.

Stimați cititori, Academia Română nu are o astfel de publicație. Oricine poate verifica pe site-ul oficial al Academiei Române (vezi https://acad.ro/).

INSCOP este o companie privată, conform informațiilor de pe site-ul lor https://www.inscop.ro/despre-noi/

Denumirea aleasă de INSCOP pentru a publica un sondaj, respectiv  ”Barometru de opinie al Academiei Române, realizat de INSCOP” este menită să inducă în eroare/ să dezinformeze opinia publică.

Într-o altă publicație online apare astfel: ”Barometrul a fost realizat de Academia Română, LARICS – Laborator pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu”   https://www.stiripesurse.ro/sondaj-comandat-de-academia-romana-iohannis-mare-favorit-la-preziden-iale-tariceanu-vine-din-spate_1349332.html

Acest tip de manipulare arată disperarea unor grupuri/partide politice – care se află în spatele sondajului, și care recurg la astfel de dezinformări pentru a nu-și pierde electoratul înainte de alegerile europarlamentare sau pentru a-și maximiza șansele în alegeri.

În sociologie există așa-numita ”spirală a tăcerii”, când cei care nu au o opinie formată sau sunt nehotărâți cu cine să voteze aleg partidul/candidatul care se află în topul opțiunilor. 

 

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…