Acasă Extern China face uz de prima lege care interzice defăimarea eroilor naționali

China face uz de prima lege care interzice defăimarea eroilor naționali

Procurorii chinezi au intentat proces împotriva unui individ acuzat de insultarea unui pompier care a murit la datorie, fiind primul caz în care țara pune în aplicare o lege adoptată în luna aprilie, care interzice defăimarea eroilor și martirilor, a relatat mass-media de stat, citată de Reuters.

Președintele Xi Jinping a promulgat mai multe legi în numele protejării Chinei și Partidului Comunist aflat la guvernare de amenințările percepute atât în plan intern, cât și extern.

Procuratura din provincia de est a Jiangsu a depus plângerea luni, fiind considerat un caz de interes public, a relatat tabloidul online Global Times.

O persoană identificată numai prin numele de familie Zeng a „răspândit un discurs de ură” prin intermediul social media împotriva lui Xie Yong, un pompier care a căzut la datorie în timpul unei operațiuni de salvare pe 12 mai.

Legea decară ilegală „denaturea adevărului, defăimarea, profanarea sau negarea faptelor eroilor și martirilor sau lauda și pozitivismul unei invazii”, se arată în rezumatul plângerii depuse de procuratură, conform sursei citate.

Orice persoană care o încalcă normele legii poate fi investigată răspunde penal.

În relatarea din Global Times se arată că Xie a fost declarat martir la o zi după ce a murit prin înecare cu fum în timpul stingerii unui incendiu dintr-o clădire.

Global Times spune că Zeng a fost plasat în detenție penală după postarea comentariilor în grupurile WeChat. Reuters nu a reușit să găsească detaliile de contact ale lui  Zeng sau a unui reprezentant pentru a obține comentarii.

De-a lungul timpului, Partidul Comunist și-a consolidat legitimitatea sa istorisiri despre eroii și martirii care și-au dat viața pentru cauza partidului.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…