Acasă Extern China nu obține sprijinul Indiei pentru Belt and Road

China nu obține sprijinul Indiei pentru Belt and Road

China nu a reușit să obțină sprijinul Indiei pentru proiectul său ambițios de infrastructură Belt and Road la sfârșitul unei întâlniri a miniștrilor de externe din cadrul Organizației de Cooperare din Shanghai desfășurate marți, în localitatea Diaoyutai, în apropiere de Beijing. Dar, premierul Indiei urmează să efectueze o vizită oficială în China.

Belt and Road este un proiect major al președintelui chinez Xi Jinping pentru a construi o infrastructură care să lege China de restul Asiei și dincolo de aceasta, o reconstruire modernă a vechiului Drum al Mătăsii.

India nu a semnat inițiativa ca partea a proiectului-cheie pentru coridorul economic China-Pakistan de 57 miliarde de dolari, care urmează să trecă prin Kashmir – administrat de Pakistan, pe care India îl consideră propriul teritoriu.

De aderarea la accest proiect depinde succesul vizitei premierului indian Narendra Modi în China pentru a se întâlni, vineri și sâmbătă, cu peședintele Xi Jinping.

Dar, ministrul de Externe al Indiei nu și-a exprimat sprijinul pentru Proiectul Belt and Road în comunicatul lansat la sfârșitul întâlnirii miniștrilor de externe ai Organizației de Cooperare din Shanghai și China conduse de Rusia.

India, alături de Pakistan, s-a alăturat organizației anul trecut.

Toți ceilalți miniștri de externe – din Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Rusia, Tadjikistan și Uzbekistan – „au reafirmat sprijinul pentru propunerea Proiectului chinez Belt și Road”, se arată în declarație.

Comunicatul este o expresie a unității miniștrilor cu privire la probleme legate de sprijinul acordat Acordului nuclear cu Iranul și anecesității de combatere a răspândirii extremismului.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…