Acasă Extern Criza din Siria: Marea Britanie pregătește avioanele de luptă

Criza din Siria: Marea Britanie pregătește avioanele de luptă

Premierul britanic Theresa May  a organizat o întâlnire de urgență a Cabinetului, joi după-amiază, pentru a discuta despre reacția Marii Britanii la un atac cu arme chimice, care se presupune că a fost efectuat de regimul sirian asupra propriului popor.

Miniștrii britanici s-au întrunit într-o ședință de criză pentru discuții de urgență privind lansarea unui atac cu rachete asupra Siriei, relatează cotidianul britanic Mirror.

Avioanele de luptă RAF Tornado au fost pregătite astăzi la o bază aeriană din Norfolk înainte de întâlnirea specială pentru a determina rolul Marii Britanii într-un posibil atac al SUA asupra regimului sirian, conform sursei citate.

Theresa May a cerut ca submarinele britanice să se deplaseze în interiorul grilei de rachete din Siria, declanșând temeri că ar putea fi lansate lovituri ca răspuns la un presupus atac chimic asupra poporului sirian de către propriul său guvern.

Președintele american Donald Trump declară că un „atac” asupra Siriei ar putea fi „foarte curând sau nu atât de curând”.

Președintele sirian Bashar al-Assad a avertizat Occidentul împotriva loviturilor aeriene, declarând că riscă să provoace instabilitate în regiune și să afecteze pacea și securitatea internațională.

Donald Trump a avertizat anterior Siria, aliata Rusiei, să se „pregătească” pentru rachete, în timp ce Casa Albă a refuzat să excludă un conflict direct cu Moscova.

EasyJet și alte companii aeriene au redirecționat zborurile din apropierea zonei de conflict, după ce agenția europeană de control al traficului aerian a avertizat despre posibile lansări de rachete în regiunea mediteraneană estică.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…