Acasă Extern Donald Trump a discutat cu Preşedintele Mexicului despre programul comun privind migraţia

Donald Trump a discutat cu Preşedintele Mexicului despre programul comun privind migraţia

Președintele SUA, Donald Trump, a discutat telefonic, miercuri, cu preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador despre problema migraţiei, a scris Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Cei doi președinți au despre despre posibilitatea creării unui program comun pentru dezvoltarea şi crearea de locuri de muncă în America Centrală şi Mexic, a declarat Lopez Obrador.

Mii de migranţi trăiesc în adăposturi aglomerate şi în tabere în oraşul de graniţă Tijuana după ce au călătorit din America Centrală pentru a scăpa de sărăcie şi violenţă. Este posibil să fie nevoiţi să aştepte săptămâni sau luni pentru a cere azil în Statele Unite.

Imigraţia ilegală a reprezentat o temă centrală a campaniei prezidenţiale a lui Trump şi a invocat în mod repetat problema înainte de alegerile din 6 noiembrie şi a detaşat aproximativ 5.800 de militari la graniţă.

Președintele Trump a reiterat promisiunea din campanie de a construi un zid de-a lungul frontierei SUA-Mexic, chiar şi după ce Mexicul a respins în mod repetat cererea sa de a plăti pentru proiectul de miliarde de dolari.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…