Acasă Extern Donald Trump acceptă întâlnirea cu Kim Jong-un

Donald Trump acceptă întâlnirea cu Kim Jong-un

Kim Jong Un a declarat recent că este pregătit să „denuclearizeze” Coreea de Nord şi să suspende testarea rachetelor balistice şi a altor arme nucleare, a declarat Chung Eui-Yong, şeful Biroului de Securitate Naţională al Coreei de Sud.

O întâlnire între Donald trump și  Kim Jong-un ar însemna un pas mare în rezolvarea tensiunilor generate de  ambiţia Phenianului de a dezvolta capabilităţile nucleare.

„I-am transmis preşedintelui Donald Trump că în cadrul întâlnirii noastre, Kim Jong-Un a afirmat că este pregătit pentru denuclearizare. Kim şi-a luat angajamentul că Pheninianul se va abţine de viitoare teste nucleare sau de rachetelor”, a declarat Chung Eui-Yong.

„Şi-a exprimat dorinţa de a-l întâlni pe preşedintele Donald Trump, cât mai repede posibil. Preşedintele Trump a apreciat acest lucru şi a informat că îl va întâlni pe Kim Jong-un până în luna mai, pentru a discuta despre denuclearizare”, a adăugat oficialul sud-coreean.

Președintele Donald Trump a acceptat să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un până în luna mai, conform sursei citate.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…