Acasă Extern Donald Trump şi-a anulat vizita în America Latină

Donald Trump şi-a anulat vizita în America Latină

Preşedintele american Donald Trump şi-a anulat vizita în mai multe state din America Latină, alegând să rămână la Washington pentru a gestiona reacţia SUA la presupusul atac chimic din Siria, atribuit regimului de la Damasc, informează agenţia The Associated Press.

Trump s-a consultat cu o serie de lideri din întreaga lume, însă până în acest moment nu există indicii clare privind modul în care Administraţia SUA va reacţiona la presupusul atac cu arme chimice din Douma, Siria.

Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a anunţat că preşedintele Trump nu va participa la cea de-a opta ediţie a Summitului Americilor, programat să se desfăşoare la Lima, Peru, şi nici nu va întreprinde o vizita la Bogota, Columbia, aşa cum era programat.

Este prima oară când un preşedinte american nu participă la acest summit. Vicepreşedintele Mike Pence urmează să reprezinte SUA la summitul de la Lima.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că ar putea ordona un atac militar punctual ca reacţie la presupusul bombardament chimic produs sâmbătă în Douma, localitate situată la periferia Damascului.

Regimul de la Damasc a negat orice implicare în atacul chimic produs într-o zonă insurgentă, propunând trimiterea unei echipe internaţionale pentru efectuarea anchetei.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…