Acasă Extern Donald Trump vrea un acord „fenomenal” cu Marea Britanie

Donald Trump vrea un acord „fenomenal” cu Marea Britanie

Preşedintele SUA Donald Trump a pledat la Londra pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi a avut o întrevedere cu Nigel Farage, liderul Partidului Brexit.

„Brexitul se va produce şi trebuie să se producă, întrucât poporul Marii Britanii este suveran”, a declarat Donald Trump în cursul vizitei de stat la Londra.

„Vom avea un acord comercial fenomenal, sunt sigur de acest lucru”, a subliniat liderul american, potrivit CNN, cu ocazia întrevederii cu premierul Theresa May, desfăşurată marţi, în a doua zi a vizitei în Marea Britanie. Luni, Donald Trump şi Prima doamnă a SUA, Melania Trump, au fost primiţi de regina Elizabeth, la Palatul Buckingham.

În cursul zilei de marţi, Donald Trump a avut şi o întrevedere cu Nigel Farage, liderul Partidului Brexit. „O întâlnire bună cu preşedintele Trump – el crede cu adevărat în Brexit şi îi place foarte mult vizita la Londra”, a transmis Farage prin Twitter, potrivit Sky News.

În cursul vizitei de stat, la Londra au avut loc o serie de proteste faţă de prezenţa liderului de la Casa Albă. Primarul Londrei, Sadiq Khan, unul dintre liderii Partidului Laburist (opoziţie), a afirmat că oamenii au dreptul să protesteze. „Lumea articulează preocupările pe care le avem faţă de valorile pe care le preţuim”, a spus Khan. Anterior, primarul Londrei afirmase că Donald Trump nu trebuie primit pe covor roşu şi îl catalogase „ameninţare globală” şi „simbol al forţelor de extremă-dreapta”. Donald Trump l-a numit „ratat” pe Sadiq Khan, care a replicat că liderul SUA este ca un „copil”.

Pe fondul controverselor, Donald Trump a anunţat public că a refuzat o întrevedere pe care i-ar fi cerut-o Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic.

„Corbyn este o forţă negativă, la fel ca şi primarul Londrei, Sadiq Khan”, a acuzat Donald Trump.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…