Acasă Mediu Drept la relică! Prof. Niculescu Valeriu răspunde la articolul: „Am mers în Japonia pentru a salva pădurile din România”

Drept la relică! Prof. Niculescu Valeriu răspunde la articolul: „Am mers în Japonia pentru a salva pădurile din România”

Redacția Cadran Politic a solicitat răspunsul Prof. Niculescu Valeriu Norocel cu privire la prezența sa în Japonia, la discuțiile privind exportul lemnului tăiat din pădurile din România, de către compania Holzindustrie Schweighofer.

Redăm integral răspunsul:

  1. DA, am fost in Japonia.
  2. Am pregatit pentru acel seminar organizat de EIA si FoE materialul atasat, distribuit participantilor, care prezinta aspectele cele mai caracteristice pentru padurile si silvicultura din Romania, STRICT bazat pe documente oficiale (statistici, norme tehnice, site-uri ministeriale etc) si care au fost citate la finalul acestuia. Am evitat, in acest fel, orice comentariu legat de vreun eventual subiectivism, derivat din ceea ce EU personal as crede despre situatia „taierii padurilor din Romania”.
  3. In cuvantul meu, cerut moderatorului japonez prin ridicarea mainii si nu prin smulgerea vreunui microfon, am comentat succint prezentarile EIA si Declic, pline de falsuri sau comentarii/imagini tendentioase la adresa Romaniei. Eu NU am comentat nimic despre Schweighofer, nici nu aveam de ce sa o fac, ci am tinut exclusiv partea tarii mele, care fusese manjita cu noroi in cele mai diverse moduri de cei doi antevorbitori, american si roman. Intre altele, Romania nu este nici una dintre tarile cele mai corupte din lume, nici una de romi, iar padurile virgine si cvasivirgine de la noi, declarate astfel, sunt strict protejate…

Daca doriti sa constatati singura ca ceea ce va scriu acum este real, va rog sa il contactati pe dl. ziarist Alexandru Cautis, care a filmat integral lucrarile seminarului, inclusiv luarea mea de pozitie.

Iar daca veti dori sa publicati un articol pe tema respectiva, v-as ruga sa citati EXACT raspunsul meu de mai sus.

Cu respect,

VN Nicolescu

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Redacția
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Responsabilitate socială – colectare separată

„Ziua Mondială a Mediului” Valentin Ivan, vicepreședinte ACoR: „Dacă astăzi ne-am gândi la…