Acasă Extern Extrema-dreaptă din SUA dă vina pe Bill Gates pentru coronavirusul din China

Extrema-dreaptă din SUA dă vina pe Bill Gates pentru coronavirusul din China

Membrii grupării conspiraţioniste de extremă dreapta QAnon şi adepţii antivaccinării au vehiculat ideea conform căreia virusul din China a fost de fapt creat de către Bill Gates, relatează BuzzFeed.

Jordan Sather, unul dintre membrii grupării QAnon a declarat că virusul din China este o „boală la modă” şi că răspândirea virusului a fost plănuită chiar de cel care l-a creat, miliardarul Bill Gates.

Această conspiraţie a fost preluată rapid de utilizatorii reţelelor de socializare.

Membrul grupării QAanon îşi bazează idee pe un document din 2015, conform căruia Institutul Pirbright din Marea Britanie ar fi dezvoltat o versiune mai slabă a virusului, în scopul creării unui vaccin pentru a preveni bolile respiratorii la păsări şi alte animale. Aceasta e o procedură standard pentru crearea unui vaccin.

Institutul Pirbright nu a avut niciodată legătură cu virusul care afectează oamenii, ci cu virusul aviar care dăunează păsărilor.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că şerpii sau mamiferele ar fi putut genera epidemia de coronavirus, nu păsările.

Adepţii teoriei conspiraţioniste au continuat să îşi susţină ideile şi au afirmat că acest virus este doar un instrument prin care industria farmaceutică ar profita, pentru crearea unui nou vaccin.

Alţi utilizatori au făcut aluzie la strategia lui Hitler din cel de-al Doilea Război Mondial.

Jordan Sather, cel care a pornit zvonul despre virusul din China are sute de mii de fani pe social-media.

Jordan Sather a mai declarat în una dintre filmările sale online, că Donald Trump a fost numit preşedinte de către armată, pentru a salva SUA de o grupare satanistă de pedofili care îl include şi pe Bill Gates.

În ediția din 12 octombrie 2019, cotidianul New York Times a relatat că Bill Gates, cofondatorul Microsoft, a fost fermecat de Jeffrey Epstein (condamnat pentru pedofilie, în SUA) cu care s-a întâlnit de mai multe ori după eliberarea acestuia.

Gates și Epstein s-au întâlnit în mod repetat începând din 2011, potrivit unei investigații realizate de Times, care a publicat un articol în care prezintă interviuri cu  zeci de oameni familiarizați cu relația celor doi, fotografii, e-mailuri și alte documente.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…