Acasă Extern Franța: Proteste împotriva lui Macron

Franța: Proteste împotriva lui Macron

La un an de la începerea mandatului președintelui Emmanuel Macron, zeci de mii de protestatarii au scandat: „Jos preşedintele bogaţilor!”, „Respingem lovitura de stat socială”. Mitinguri similare au loc în Toulouse, Bordeaux, Strasbourg şi Rennes.

Aproximativ 40.000 de persoane au participat la protestele organizate sâmbătă la Paris faţă de politicile preşedintelui Macron, a anunţat Poliţia din capitala Franţei.

Potrivit Prefecturii Poliţiei din Paris, numărul participanţilor la proteste a fost de aproximativ 40.000. Cifra a fost confirmată de organizaţii civice, care au numărat 38.900 de participanţi.

Protestele s-au desfăşurat paşnic, patru persoane fiind reţinute pentru că aveau asupra lor obiecte interzise.

Manifestaţiile din Paris s-au desfăşurat într-o „atmosferă festivă”, după cum a cerut organizatorul, Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului de extremă-stânga Franţa Nesupusă.

Jean-Luc Mélenchon a estimat că aproximativ 160.000 de persoane au participat la marşul de la Paris, care s-a desfăşurat în zona dintre Piaţa Operei şi Piaţa Bastilia.

Protestatarii au scandat sloganuri precum „Jos preşedintele bogaţilor!”, „Respingem lovitura de stat socială”, „Un an este prea mult” şi „Să îl oprim pe Macron!”, denunţând politicile liderului de la Palatul Élysée.

Jean-Luc Mélenchon, clasat pe locul al patrulea, cu 19,58% din voturi, în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Franţa anul trecut, a cerut organizarea unei noi zile de proteste la sfârşitul lunii mai. „Pe 26 mai, vom fi milioane de oameni, mareea umană care schimbă istoria!”, a afirmat liderul formaţiunii Franţa Nesupusă în discursul rostit la mitingul din Paris.

Aproximativ 2.000 de agenţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei au fost mobilizaţi pentru mitingul din Paris.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…