Acasă Extern Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului atacă SUA și UE

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului atacă SUA și UE

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului a declarat miercuri că a fost șocat de politicile represive aplicate în Statele Unite și Europa în special tratamentul din ce în ce mai dur aplicat migranților.

Într-un raport anual adresat Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad al-Hussein, a atacat statele democratice pentru nerespectarea drepturilor fundamentale.

„În Statele Unite, sunt șocat de rapoartele potrivit cărora mulți migranți interceptați la frontierele sudice, inclusiv copii, sunt reținuți în condiții abuzive – cum ar fi temperaturile sub zero grade – și că unii copii sunt deținuți separat de familiile lor”, a spus el .

„Detențiile de lungă durată și deportările de migranți s-au intensificat brusc, distrugând familiile și generând greutăți enorme”.

Administrația Trump a pus capăt și programului de refugiați din America Centrală, care a oferit adolescenților și copiilor „o linie de salvare în siguranță” și a pus capăt statutului temporar protejat pentru sute de mii de oameni.

„Regret continua incertitudine cu privire la beneficiarii programului DACA”, a spus Zeid, referindu-se la acțiunile amânate pentru deportarea copiilor, care protejează aproximativ 700.000 de „Dreamers” – în majoritate hispanici tineri – de la deportare și le permite să lucreze în SUA.

Protecția acestora urmează să fie eliminată în luna martie, până acum Congresul nu a reușit să adopte legislația care să abordeze soarta „Dreamers”.

Zeid și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la propunerile din SUA care ar putea „reduce drastic protecția socială”, în special pentru americanii mai săraci.

În multe țări din Uniunea Europeană, tendința spre „rasism, xenofobie și incitare la ură” domină acum peisajul politic, după cum s-a văzut în recenta campania electorală din Italia, a spus el.

„Sunt profund îngrijorat de concentrarea actuală a statelor UE asupra prevenirii migrației de a ajunge în Europa și de a se grăbi să deporteze pe cei care au migrat”, a adăugat Zeid.

Ținerea migranților la granițele UE în state precum Libia, îi supune pe migranți la un risc real de tortură, violență sexuală și alte încălcări grave, a afirmat el.

Zeid a atacat represiunea planificată a Austriei asupra școlilor musulmane și a moscheilor și a expulzării imigranților ilegali, dar și planurile Ungariei de a restrânge ONG-urile care îi ajută pe migranți.

El a condamnat discriminarea împotriva minorității rome din Republica Cehă și a programului său de castrare chirurgicală a infractorilor sexuali.

„Sunt deranjat … de recenta legislație care ar putea duce la închisoare de până la trei ani pentru cei care se referă la lagărele de concentrare naziste din Polonia ca fiind” polonezi „, a declarat Zeid Consiliului.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…