Acasă Diverse Iordania: Maltratarea animalelor din Petra

Iordania: Maltratarea animalelor din Petra

Grupul Peta pentru drepturile animalelor a lansat o campanie internațională pentru a încerca să pună capăt maltratării animalelor de lucru în orașul antic Petra, din Iordania.

Grupul Peta spune că măgarii, caii și cămilele sunt bătuți și forțați să transporte vizitatorii în căldură extremă, fără umbră sau apă.

Grupurile iordaniene și internaționale de protecția animalelor spun că lucrează, deja, cu proprietarii de animale pentru a îmbunătăți condițiile.

Localnicii din zona Petra se tem că avertizarea turiștilor despre modul în care sunt tratate animalele poate dovedi contraproductivă și le va diminua din venituri.

Petra este bijuteria coroanei industriei turistice iordaniene și face parte din Patrimoniul Internațional UNESCO. Însă, există multă îngrijorare cu privire la tratamentul celor peste 1.300 de animale care lucrează acolo. Măgărușii traversează 900 de trepte abrupte și erodate spre mănăstire – un monument construit în stânca muntelui.

Caii, măgărușii și cămilele care transportă turiști în oraș sunt bătuți și suferă de lipsă de hrană și apă.

Organizațiile iordaniene și partenerii lor internaționali au încercat să  îmbunătățească condițiile, dar grupul Peta spune că n-au fost suficiente.

Anul trecut au fost  adunate dovezi video și fotografice despre cruzimea care este aplicată animalelor în această zonă. Animalele sunt ținute în lanțuri și frânghii strânse care lasă răni adânci în organismul acestora. Autoritățile iordaniene sunt solicitate să ia măsuri decisive.

Grupurile pentru protecția animalelor ce înlocuirea acestora cu un transport mecanizat pentru turiști. De asemenea, cer operatorilor de turism și hotelurilor să evite călătoriile în zonă până când abuzurile sunt oprite.

Chiar UNESCO a declarat pentru BBC că vehiculele motorizate nu sunt dorite în zonă.

Fundația Prințesa Alia din Iordania și Four Paws, fundația pentru protecția internațională a animalelor au declarat că doresc să lucreze alături de alte grupuri din domeniu au pentru a îmbunătăți viața animalelor din Petra. Ele au spus că au făcut unele îmbunătățiri pentru caii din Petra, în privința asigurării de hrană, apă și adăpost, precum și hamuri mai ușoare pentru animale. Cele două fundații recunosc că sunt mult mai multe lucruri care trebuie făcute pentru aceste animale.

Cu toate acestea, Peta susține că au fost plătite numai servicii de îmbunătățire a lotului de animale.

Grupul Petra este acuzat că solicită turiștilor să raporteze maltratarea animalelor la o adresă de e-mail la care nu răspunde nimeni și pe un site care nu funcționează.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…