Acasă Extern Iranul a atacat cu rachete Israelul

Iranul a atacat cu rachete Israelul

În cursul nopții, Forțele iraniene din Siria au atacat Israelul, lansând 20 de rachete asupra bazelor militare israeliene de pe Înălțimile Golan.

Sistemul de apărare al Israelului ”Iron Dome” a interceptat unele dintre rachete, iar pagubele la bazele militare israeliene au fost „limitate”, a declarat un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare a Israelului (IDF) pentru The Times of Israel. Nu au fost raportate pierderi israeliene.

Atacul asupra Înălțimilor Golan, ocupat de israelieni, marchează primul atac al Forțelor iraniene din Siria asupra Israelului.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că atacul iranian cu aproximativ 20 de proiectile sau rachete a fost efectuat de Forța Quds, un braț extern al Gărzilor Revoluționare din Iran.

Locotenentul colonel Jonathan Conricus a spus că Israelul a interceptat „câteva” rachete și nu au existat rapoarte despre victime și că pagubele la pozițiile israeliene au fost „limitate”.

Atacul a avut loc la ora 12.10 a.m. „Am reacționat, dar nu am alte detalii despre acest lucru”, a spus el.

Mass-media de stat din Siria au declarat că zeci de rachete israeliene au lovit o stație de radare, posturi de securitate aeriană siriană și un depozit de muniții, subliniind riscurile unei escaladări mai largi implicând Iranul și aliații săi regionali.

Tensiunile dintre Israel și Iran au fost deja exprimate în Siria. Iranul a promis represalii după ce o lovitură aeriene israeliană a ucis luna trecută șapte luptători din personalul său militar de la o bază situată în deșertul din Siria. Israelul consideră Iranul ca fiind cea mai mare amenințare a sa și a vizat, în mod repetat, forțele iraniene și militiile aliate în Siria.

Mass-media din Siria a relatat atacuri cu rachete israeliene care au vizat orașul Baath din Quneitra, lângă graniță. Ulterior au urmat valuri de rachete. Media de stat din Siria a relatat că rachetele israeliene au fost fost lansate asupra Damascului și Homs.

„Apararea aeriană s-a confruntat cu zeci de rachete israeliene, iar unele dintre acestea și-au atins ținta și au distrus una dintre locațiile radar”, a declarat agenția de știri din Siria, citând o sursă militară. O altă rachetă a lovit un depozit de muniții, a spus acesta.

Întrebat dacă Israelul a atacat în apropiere de Damasc, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a spus: „Nu am nici un comentariu în acest moment”.

Mass-media israeliene a spus că locuitorii din Metulla, de la granița cu Libanul, au fost instruiți să meargă la adăposturi pentru bombe. Nu a existat o confirmare oficială.

Incidentul din această noapte a urmat unei creșterie a tensiunilor dintre Israel și Siria, în care forțele Hezbollah iraniene și libaneze au ajutat Damascul să învingă o rebeliune de 7 ani.

Israelul descrie Iranul și Hezbollah ca fiind cea mai mare amenințare amenințare la frontierele sale.

Temându-se că Iranul și Hezbollah înființează un front libanez-sirian împotriva sa, Israelul a lovit ocazional forțele acestora.

Iranul a acuzat Israelul pentru atacul aerian din 9 aprilie, care a ucis șapte luptători din personalul său militar din Siria și a promis răzbunare.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…