Acasă Extern Iranul neagă prezența dronei lor în Israel

Iranul neagă prezența dronei lor în Israel

Iranul, inamicul regional al Israelului, a respins ca „ridicolă” declarația că Israelul a interceptat o dronă iraniană lansată sâmbătă din Siria, a informat televiziunea iraniană de stat.

Un oficial al Gărzii Revoluționare a declarat că nu poate confirma relatarea deoarece israelienii sunt „mincinoși”.

Israelul a declarat că a lansat sâmbată atacuri aeriene împotriva țintelor iraniene în Siria, iar armata siriană a susținut că a lovit un F-16 israelian care s-a prăbușit în nordul Israelului.

Evenimentele indică o escaladare majoră a tensiunii.

„Rapoartele privind doborârea unei drone iraniene care survola Israelul și implicarea Iranului în atacarea unui avion israelian sunt atât de ridicole”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe al Iranului, Bahram Qasemi, citat de televiziunea iraniană.

Iranul, condus de un regim religios shiit, este principalul aliat al președintelui Siriei, Bashar al-Assad, și neagă prezența forțelor armate convenționale în Siria, deși a recunoscut că are consilieri militari și voluntari din Corpul de elită a Gărzii revoluționare (IRGC) prezenți în Siria.

„Iranul oferă doar consiliere militară Siriei pe baza cererii guvernului legitim al țării”, a afirmat Qasemi.

Armata israeliană a declarat că avionul F-16 s-a prăbușit în timpul unei misiuni de atac asupra instalațiilor de drone iraniene din Siria.

Israelul a declarat că a trimis avioanele de luptă în Siria, după ce a interceptat, sâmbătă, o dronă iraniană care survola teritoriul său. Israelul a spus că avioanele sale de luptă au intrat în bătaia tunurilor Siriei, deși nu este, încă, clar cum a fost doborât avionul.

„Guvernul legitim al Siriei are dreptul să-și apere teritoriul împotriva oricărui agresor străin”, a declarat Qasemi, conform aceleiași surse.

Anterior, șeful adjunct al IRGC din Iran a refuzat să comenteze declarațiile israeliene, potrivit agenției semi-oficiale Tasnim, citată de Reuters.

„Nu putem confirma declarația despre dronă, pentru că israelienii sunt mincinoși … dacă vor confirma sirienii, va confirma și Iranul”, a spus generalul de brigadă Hossein Salami.

 

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…