Acasă Intern Parlamentarii PSD ”nu vor fi prezenţi la mascarada pusă în scenă de PNL” pentru votul de investire a Guvernului Orban II

Parlamentarii PSD ”nu vor fi prezenţi la mascarada pusă în scenă de PNL” pentru votul de investire a Guvernului Orban II

PSD îi transmite din nou premierului Ludovic Orban că parlamentarii social-democrați nu vor participa „la mascarada pusă în scenă de PNL” din Parlament, până când CCR nu va da o decizie pe posibilul conflict juridic între Președinție și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a liderul PNL în fruntea Guvernului.

PSD a adăugat că partidul a venit cu o propunere serioasă de premier la consultările de la Palatul Cotroceni, și anume Remus Pricopie, rector SNSPA.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri seară, după ședința Comitetului Executiv Național, că parlamentarii social-democraţi nu vor participa luni la şedinţa plenului comun al Parlamentului, în care urmează să fie dat votul pentru învestirea Guvernului Orban II.

„Decizia PSD este că luni vom fi prezenţi cu toţii la grupurile parlamentare şi nu vom participa la votul de învestire a domnului prim-ministru desemnat, Ludovic Orban”, a anunțat Marcel Ciolacu miercuri seară.

„Motivarea este clară: aşteptăm răspunsul Curţii Constituţionale și în ceea ce privește ordonanța de urgență cu privire la alegerile anticipate, dar și anumite modificări de fond ale democrației în desfășurarea alegerilor. Colegii mei au considerat că este inadmisibil să vii cu asemenea modificări în această ordonanță de urgență, total neconstituționale, și fac o singură referire, la votul în orice circumscripție, indiferent dacă ești în tranzit sau dacă nu ești”, a subliniat președintele interimar al PSD.

Votul de învestire a Cabinetului Orban II în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituțională are pe ordinea de zi a ședinței sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…