Acasă Extern Jumătate dintre japonezi cred că Abe trebuie să demisioneze

Jumătate dintre japonezi cred că Abe trebuie să demisioneze

Aproape jumătate dintre alegătorii japonezi consideră că primul ministru Shinzo Abe ar trebui să demisioneze și să-și asume răspunderea pentru un scandalul privind vânzarea de terenuri deținute de stat,  potrivit unui sondaj publicat luni.

Suspiciunile au apărut în legătură cu vânzarea de terenuri deținute de stat la o reducere uriașă în caătre o companie care are legături cu soția lui Abe, Akie, declanșând cea mai mare criză politică de când Abe a preluat mandalul de premier în 2012.

Premierul Abe a negat faptul că el sau soția sa au intervenit în vânzare sau au fost implicați în modificarea documentelor legate de afacere, prin care au fost eliminate numele lui și a lui Akie.

Potrivit unui sondaj de opinie publicat de ziarul liberal Asahi, în weekend, 48% dintre cei chestionați au spus că Abe și guvernul său ar trebui să renunțe, în comparație cu 39% care au spus că nu este necesar.

Cei care au declarat că îl susținut pe Abe au scăzut cu 32,6%, în scădere cu 11,7 puncte procentuale față de luna anterioară, în timp ce numărul japonezilor care nu îl susțin a crescut cu 13,2 puncte procentuale, până la 54,9%.

Întrebați de ce îl susțin pe premierul Abe,  37,8%  au spus că guvernul său „e mai nun decâ altele”. Partidul Democrat al Japoniei aflat în opoziție a avut politici rigide, acesta fiind motivul pentru care Abe a reușit să vină la putere.

Întrebat despre scandalul vânzării terenurilor într-un comitet parlamentar luni, premierul Abe a reiterat că, în calitate de șef al guvernului, este responsabil pentru faptul că alegătorii și-au pierdut încrederea în administrația sa, dar a repetat negarea că fie el, fie soția lui au fost implicați direct în vânzarea de terenuri.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…