Acasă Extern Kim Jong-un se laudă cu tehnologia

Kim Jong-un se laudă cu tehnologia

Coreea de Nord nu se va confrunta cu dificultăți chiar dacă vor fi introduse sancțiuni anti-Phenian timp de un secol, a declarat liderul nord-coreean Kim Jong-un.

„Unul dintre secretele din spatele victoriilor Revoluției coreene, pe fondul dificultăților, este că am acordat o atenție specială dezvoltării științei și tehnologiei. Nu vom avea nicio dificultate, chiar dacă vrăjmașii noștri vor introduce sancțiuni pentru 10 sau 100 de ani”a spus Kim, citat de agenția de stat KCNA, din Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean a afirmat că Phenianul rezistă presiunilor străine datorită capacității economiei naționale autonome și specialiștilor țării care lucrează în domeniul cercetării și al tehnologiei.

Consiliul de Securitate al ONU (CSONU) a introdus, pe 22 decembrie, noi sancțiuni economice împotriva Coreei de Nord, care vizează îndeosebi exporturile de petrol. Sancțiunile au fost impuse ca măsură împotriva testelor nucleare și a rachetelor balistice, întrucât Phenianul refuză să renunțe la acestea, încălcând rezoluțiile CSONU. Coreea de Nord își explică opoziția printr-o presupusă amenințare nucleară din partea Statelor Unite.

Pe fondul escaladării fără precedent a tensiunilor din Peninsula Coreeană, în vara anului trecut, Rusia și China au propus așa-numitul dublu plan de înghețare: Coreea de Nord să oprească testele nucleare și lansarea de rachete, iar vecinii sud-coreeni să renunțe la  exercițiile militare comune cu Statele Unite.

Planul a fost întâmpinat cu reacții similare atât din partea Coreei de Nord, cât și din partea Statelor Unite, care nu au răspuns.

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…