Acasă Extern Marea Britanie, apel pentru palestinienii minori în detenție

Marea Britanie, apel pentru palestinienii minori în detenție

Marea Britanie a cerut vineri Israelului să îmbunătățească tratamentul palestinienilor minori aflați în detenție, relatează Reuters.

Ministerul britanic de Externe a emis o declarație în urma condamnării unui adolescent palestinian, Ahed Tamimi, care a fost arestat pentru că a lovit, în decembrie, un soldat israelian în Cisiordania.

Tamimi, în vârstă de 16 ani, a acceptat săptămâna aceasta o înțelegere prin care va fi condamnată la opt luni de închisoare, a spus avocatul ei.

Alistair Burt, reprezentantul britanic pentru Orientul Mijlociu, a declarat: „Condamnarea lui Ahed Tamimi este emblematic pentru modul în care conflictul nerezolvat (israelian-palestinian) afectează viețile noii generații care ar trebui să se dezvolte împreună în pace, dar continuă să fie divizată”.

„Tratamentul copiilor palestinieni aflați în detenție militară israeliană rămâne o prioritate pentru drepturile omului în Marea Britanie. Vom continua să solicităm Israelului să-și îmbunătățească practicile în conformitate cu legile și obligațiile internaționale”, a spus el.

Burt a declarat că Marea Britanie s-a oferit să ajute autoritățile israeliene prin discuții cu experți în domeniu. Israelul a făcut unele îmbunătățiri, dar trebuie să facă mai mult pentru a proteja persoanele vulnerabile care sunt în îngrijirea sa, a spus el.

Tamimi a devenit un erou pentru palestinieni după ce a lovit soldații israelieni din apropierea locuinței sale, din satul Nabi Saleh, deși soldații nu au provocat-o în niciun fel, iar mama sa a postat pe Facebook filmulețul care a devenit viral.

Forțele israeliene au fost dislocate în timpul unui protest palestinian săptămânal împotriva politicii israeliene privind așezările din Cisiordania, una dintre cele mai fierbinți probleme din conflictul israeliano-palestinian.

Palestinienii vor ca o parte din teritoriul biblic și istoric al Israelului, respectiv Cisiordania, Ierusalimul de Est și Fâșia Gaza să facă parte din viitorul lor stat Palestina.

Israelul contestă faptul că așezările sale din teritoriile ocupate sunt ilegale și afirmă că viitorul lor ar trebui determinat în discuțiile cu palestinienii, deși procesul de pace s-a prăbușit.

Amnesty International a declarat după condamnarea lui Tamimi că sentința ei este în contradicție cu dreptul internațional și a arătat că Israelul nu a ținut seama de drepturile minorilor palestinieni.

Aproximativ 350 de palestinieni minori sunt în prezent în arest preventiv israelian, a afirmat grupul pentru drepturile omului, informează Reuters.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…