Acasă Diverse Moartea albă

Moartea albă

Oamenii de știinta belgieni au descoperit relația dintre zahăr si cancer.

Rezultatele cercetării arată că, nivelurile ridicate de glucoză ajută la creșterea mai rapidă a celulelor. Constatarea a fost publicată, vineri, în revista ”Nature Communications”.

Johan Thevelein, Wim Versées și Veerle Janssens au început cercetarea în anul 2008 pentru a încerca să înțeleagă” efectul Warburg” – celulele tumorale produc energie printr-o defalcare rapidă a glucozei în celulele normale. Energia aceasta stimulează creșterea tumorală.

Cercetarea „este capabilă să explice corelația dintre puterea efectului Warburg și agresivitatea tumorală”, a declarat, într-un comunicat, Thevelein, de la KU Leuven din Belgia. „Această legătură între zahăr și cancer are un impact mai mare și un accent mai mare.”

Deși este o descoperire monumentală a echipei de cercetare, nu este o descoperire medicală. Aceasta nu dovedește că o dietă cu conținut scăzut de zahăr ar putea schimba diagnosticul cancerului.

Victoria Stevens, cercetător în domeniul cancerului la Societatea Americană pentru Cancer, care nu a fost implicată în studiu, a spus că această cercetare este extraordinară și a făcut comentarii cu privire la modul de defalcare a glucozei pentru a produce energie. Cu alte cuvinte, este un pas mic într-un proces lung.

Cercetarea s-a desfășurat la VIB, KU Leuven și Vrije Universiteit din Bruxelles cercetători au efectuat studiul. VIB este un institut de cercetare științifică care funcționează împreună cu cinci universități, inclusiv KU Leuven și este finanțat de guvernul flamand.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…