Acasă Extern Mueller a finalizat ancheta privind ingerinţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA

Mueller a finalizat ancheta privind ingerinţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA

Procurorul special american Robert Mueller şi-a încheiat oficial ancheta privind ingerinţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, care au avut loc în 2016, relatează CNN.

Raportul elaborat de echipa lui Mueller a fost trimis procurorului general William Barr, a informat vineri Departamentul de Justiţie.

Departamentul de Justiţie a informat Congresul american, printr-o scrisoare scurtă, că Mueller a trimis raportul lui William Barr, în care detaliază decizia sa privind persoanele care au fost vizate de anchetă.

Barr a declarat că ar putea oferi Congresului concluziile procurorului special în curând. Un oficial din cadrul Departamentului de Justiţie a declarat că raportul este foarte „cuprinzător”.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a declarat că Administraţia prezidenţială nu este la curent cu dovezile găsite de Robert Mueller.

„Următorii paşi vor depinde de procurorul general Barr. Casa Albă nu a primit şi nici nu a fost informată cu privire la raportul lui Mueller”, a declarat Sanders.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – au fost inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Chuck Schumer şi Nancy Pelosi cer publicarea integrală a raportului lui Robert Mueller.

Liderii democraţi din SUA, Nancy Pelosi şi Chuck Schumer au cerut procurorului general William Barr, vineri, într-o declaraţie comună, publicarea integrală a raportului privind ingerinţele Rusiei în alegerile din 2016, relatează site-ul postului CNN.

„Acum că procurorul special Robert Mueller a trimis raportul procurorului general, este imperativ pentru domnul Barr să publice întreg raportul şi să ofere concluziile Congresului. Procurorul general Barr nu trebuie să ofere înainte aceste informaţii preşedintelui Donald Trump şi avocaţilor săi „, se arată în comunicat.

Procurorul special american Robert Mueller şi-a încheiat oficial ancheta privind ingerinţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, care au avut loc în 2016. Raportul elaborat de echipa lui Mueller a fost trimit procurorului general William Barr, a informat vineri Departamentul de Justiţie.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…