Acasă Extern Netanyahu interogat din nou pentru corupție

Netanyahu interogat din nou pentru corupție

Poliţia israeliană l-a interogat pe premierul Benjamin Netanyahu, luni, într-un caz în care este implicată cea mai importantă companie de telecomunicaţii din ţară, Bezeq, a informat postul Radio Israel, citat de site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Este a doua oară în care premierul este interogat în cadrul acestei anchete. Acesta este suspectat că ar fi oferit companiei Bezeq Telecom Israel diverse beneficii din partea autorităţilor de reglementare, în schimbul unei imagini favorabile lui Benjamin Netanyahu şi soţiei sale pe un site de ştiri pe care şeful companiei de telecomunicaţii îl deţin.

Presa israeliană a relatat că soţia şi fiul lui Netanyahu vor fi interogaţi separat în ceea ce priveşte relaţia lor cu patronul companiei Bezeq şi soţia acestuia.

O înregistrare video a arătat că o maşină de poliţie a oprit în faţa reşedinţei oficiale a premierului, aflate la Ierusalim. Purtătorul de cuvânt al autorităţilor şi avocatul lui Netanyahu au refuzat să dea declaraţii.

Netanyahu şi Bezeq neagă acuzaţiile. Netanyahu este investigat în alte două cazuri de corupţie, fiind suspectat de luare de mită.

Este vorba despre două dosare: „Cazul 1000”, în care Netanyahu este suspectat că a primit cadouri de la oameni de afaceri în schimbul promovării intereselor acestora, şi „Cazul 2000”, referitor la o presupusă acţiune a premierului israelian de a ajunge la un aranjament prin care să obţină materiale media favorabile în cotidianul Yedioth Ahronoth, în schimbul unor măsuri împotriva publicaţiei concurente Israel Hayom.

Benjamin Netanyahu este o figură politică dominantă a Israelului, fiind premier din 2009. El a anunţat că vizează un al cincilea mandat în cadrul alegerilor parlamentare care vor avea loc la sfârşitul anului 2019.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…