Acasă Extern Netanyahu: ”Președintele Trump face istoria” la Ierusalim

Netanyahu: ”Președintele Trump face istoria” la Ierusalim

Delegația prezidențială a SUA a sosit în Israel duminică după-amiază, cu o zi înainte de deschiderea ambasadei americane în Ierusalim, relatează Jerusalem Post.

Ministerul de Externe al Israelului a organizat un eveniment special duminică seara la Ierusalim pentru a saluta delegația SUA care vizitează Israelul înainte de deschiderea planificată a noii ambasade a SUA în capitala Israelului.

Steven Mnuchin (st) Jared Kushner, Ivanka Trump

„Decizia îndrăzneață a președintelui Donald Trump de a muta ambasada SUA în Ierusalim afirmă un adevăr simplu că Ierusalimul a fost, este și va fi întotdeauna capitala poporului evreu”, a declarat duminică seara primul ministru Netanyahu.

„Este un moment important, președintele Trump face istoria, suntem profund recunoscători și poporul nostru va fi recunoscător pe vecie”, a declarat Netanyahu, vorbind la recepția de la Ministerul de Externe în onoarea delegației SUA vinită în Israel pentru mutarea ambasadei.

Diplomații din treizeci și trei de state, inclusiv patru țări din UE, se numără printre sutele de participanți reuniune.

Delegația SUA a inclus Jared Kushner, Ivanka Trump, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin și Secretarul adjunct de stat John Sullivan. Patru senatori americani sunt de asemenea prezenți

Acesta este un moment istoric incredibil, a spus Mnuchin.

Secretarul Trezoreriei a discutat, de asemenea, decizia lui Donald Trump de a se retrage din Acordul nuclear iranian, spunând că „Iranul nu trebuie să poată obține niciodată o armă nucleară”.

Trezoreria va fi fermă în reducerea accesului teroriștilor la sistemele financiare „până când își vor schimba comportamentul”.

El a mai spus că „acesta este un moment important în istoria relației SUA-Israel”.

Israelul este o putere în creștere, în „cyber, IT, apă, judo și muzică”, a declarat Netanyahu în legătură cu victoria lui Netta Barzilai la concursul Eurovision 2018.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…