Acasă Extern ONU: Trump i-a mulţumit lui Kim Jong-un pentru cooperare

ONU: Trump i-a mulţumit lui Kim Jong-un pentru cooperare

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a mulţumit, în discursul rostit la reuniunea Adunării Generale ONU, liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, pentru măsurile luate în ultimele luni.

„Îi mulţumesc lui Kim Jong-Un pentru curajul şi măsurile aplicate”, a declarat Donald Trump în discursul de la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Donald Trump le-a mulţumit pentru cooperare şi liderilor din Coreea de Sud, Japonia şi China.

În urmă cu exact un an, Donald Trump ameninţa Coreea de Nord cu distrugerea.

Preşedintele american, Donald Trump, a lăudat, în discursul rostit la ONU, performanţele „extraordinare” ale Administraţiei pe care o conduce.

„Mă aflu astăzi la Adunarea Generală ONU pentru a vă împărtăşi progresele extraordinare pe care le-am obţinut”, a spus Donald Trump, precizând că Administraţia pe care o conduce a avut rezultate-record în primii doi ani.

Pe fondul rumorii din sală, Donald Trump s-a oprit câteva secunde şi a precizat: „Este adevărat”.

„Statele Unite nu vor spune nimănui cum să trăiască, unde să lucreze ori ce idei religioase să aibă. Cerem doar onorarea suveranităţii noastre”, a subliniat Trump.

Donald Trump denunţă activităţile periculoase ale Iranului

Liderul de la Casa Albă Preşedintele Trump a acuzat Iranul de activităţi periculoase în Orientul Mijlociu şi a condamnat din nou Acordul nuclear.

„Iranul are o agendă criminală. Liderii iranieni nu îşi respectă vecinii, nu respectă frontierele şi drepturile suverane ale naţiunilor”, a acuzat Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.

Preşedintele Trump a condamnat încă o dată „Acordul nuclear oribil din 2015”, semnat de marile puteri cu Iranul.

Iranul a creat „haos, moarte şi distrugeri” în Orientul Mijlociu, a continuat Trump, acuzându-i pe liderii iranieni că au furat din avuţia acelor state şi exportă terorism.

Președintele Trump a îndemnat comunitatea internaţională să izoleze Iranul prin aplicarea sancţiunilor.

Donald Trump a declarat că „nimeni nu va mai profita” de pe urma Statelor Unite şi a denunţat excedentul comercial al unor ţări, o referire la China.

„Nimeni nu va mai profita de pe urma Statelor Unite. Nu vom mai permite ca angajaţii noştri să devină victime”, a spus Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.

Liderul de la Casa Albă a denunţat excedentul comercial al unor ţări şi produsele străine aduse pe piaţa din Statele Unite.

Preşedintele Trump a subliniat că Secretarul de stat Mike Pompeo va revizui modul în care Statele Unite oferă asistenţă în străinătate. „Vom acorda asistenţă doar celor care ne respectă, celor care ne sunt prieteni”, a spus președintele SUA.

„America este condusă de americani”, a insistat Donald Trump, criticând Curtea Penală Internaţională (CPI), Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Liderul SUA a dat asigurări că reţeaua teroristă ISIS va fi învinsă.

Președintele Trump a subliniat că el respectă politicile în materie de imigraţie ale altor ţări, cerând reciprocitate în această problemă.

„Pentru a stimula potenţialul incredibil al cetăţenilor noştri, trebuie să protejăm bazele. Trebuie să protejăm suveranitatea şi independenţa. În acest fel, vom găsi noi modalităţi de cooperare. Vom regăsi pasiunea de a consolida pacea dintre noi. Vom găsi noi scopuri şi o nouă determinare”, a subliniat Trump, notând că Naţiunile Unite sunt „o frumoasă constelaţie de naţiuni”.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…