Acasă Extern Palestinienii din Gaza au lansat rachete asupra Israelului

Palestinienii din Gaza au lansat rachete asupra Israelului

Trei rachete au fost trase din Fâșia Gaza spre Israel luni dimineața devreme, una din rachete a aterizat în Fâșia Gaza, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului israelian al Apărării (IDF), citat de cotidianul The Jerusalem Post.

Ca răspuns, avioane ale forțelor aeriene israeliene (IAF) au lovit 9 ținte militare în două campusuri militare și într-un loc de fabricare a muniție care aparțian organizației teroriste Hamas din nordul Fâșiei Gaza.

„Acestea sunt acte teroriste care pun în pericol pe locuitorii israelieni care trăiesc în sudul Israelului și distrug zone extinse pe teritoriul israelian”, a spus purtătoarea de cuvânt a IDF.

„Organizația teroristă Hamas este responsabilă pentru toate violențele care provin din Fâșia Gaza și vor fi consecințe”, a subliniat purtătorul de cuvânt al IDF.

Pe parcursul ultimelor săptămâni, daunele extinse asupra terenurilor agricole din jurul Fâșiei Gaza au fost cauzate de baloane incendiare și zmee incendiare trimise din interiorul enclavei palestiniene.

Duminică, au izbucnit 21 de incendii în pădurile Kissufim și Be’eri și au provocat pagube importante florei și faunei, potrivit KKL-JNF.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…