Acasă Extern Papa Francisc invitat de Kim Jong-un în Corea de Nord

Papa Francisc invitat de Kim Jong-un în Corea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze Phenianul anul viitor, într-un gest menit să pună în evidenţă eforturile de pace din Peninsula Coreeană, a anunţat marţi administraţia prezidenţială din Coreea de Sud, relatează Reuters.

Coreea de Nord şi Vaticanul nu au relaţii diplomatice formale.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in îi va oferi invitaţia Papei Francisc când se va întâlni cu acesta săptămâna viitoare în timpul călătoriei sale în Europa, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albastre, Kim Eui-kyeom, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Preşedintele Moon va vizita Vaticanul pe 17 şi 18 octombrie pentru a-şi reafirma binecuvântarea şi sprijinul pentru pacea şi stabilitatea Peninsulei Coreene”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În luna septembrie, în timpul summitului liderilor celor două Corei, Kim i-a transmis lui președintelui Moon că doreşte să-l invite pe Papa în Coreea de Nord, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Papa a transmis că doreşte să viziteze Japonia anul viitor.

Constituţia Coreei de Nord garantează libertatea religioasă atâta timp cât nu subminează statul, dar în afară câteva locuri de cult controlate de stat, nici o activitate religioasă deschisă nu este permisă.

În anul 2000, fostul lider nord-corean Kim Jong Il l-a invitat pe Papa Ioan Paul al II-lea în Coreea de Nord.

Deşi acea întâlnire propusă de tatăl lui Kim nu s-a materializat, planul de a-l invita pe Papa Francisc la Phenian este cea mai recentă iniţiativă diplomatică a Coreei de Nord din acest an.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…