Acasă Intern Premierul invitat oficial la Cotroceni pentru relocarea ambasadei din Israel

Premierul invitat oficial la Cotroceni pentru relocarea ambasadei din Israel

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă, mâine, la ora 11, la consultări la Palatul Cotroceni, tema fiind relocarea ambasadei din Israel, de la tel Aviv la Ierusalim.

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, astăzi, că va onora invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a discuta probleme de politică externă, marţi, la Palatul Cotroceni.

În invitaţie se arată că: „având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu evoluţii recente din politica externă, în temeiul dispoziţiilor art. 86 din Constituţie, vă invit pentru consultări în data de 15 mai a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează clarificarea unor aspecte ce ţin de politica externă a României, inclusiv problematica relocării ambasadei României din statul Israel, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită”.

În document se precizează că la întâlnire premierul poate fi însoţit şi de miniştrii de resort.

Invitaţia vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat pentru ziua de marţi pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu la Cotroceni, însă ulterior a apărut public informaţia că ministrul nu ar mai fi acceptat să onoreze invitaţia.

Decizia ar fi venit după ce premierul Viorica Dăncilă, dar şi preşedinţii Camerei Deputaţilor şi al Senatului, au criticat invitarea ministrului de Externe, pe motiv că premierul a fost „sărit”.

Sper să am o discuţie cu domnul preşedinte. Domnul preşedinte, dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbească cu prim-ministrul, aşa e normal. Într-un guvern, pentru a chema un ministru trebuie să vorbeşti cu prim-ministrul şi această regulă trebuie respectată de toată lumea. Domnul Meleşescanu a vorbit cu mine şi, dacă îşi va da acordul primul ministru, va merge. Nu pot să-mi dau acordul pentru ceva despre care nu sunt întrebată”, a declarat premerul Viorica Dăncilă.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…