Acasă Extern Parlamentul britanic nu poate contracara Brexit

Parlamentul britanic nu poate contracara Brexit

Parlamentul nu va putea contracara Brexit, folosindu-se de un vot așteptat la sfârșitul acestui an asupra negocierii finale cu Uniunea Europeana pentru a răsturna rezultatul referendumului din 2016, a declarat marți ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

Peste aproape un an Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană, iar adversarii Brexit explorează modalități de a opri ceea ce numesc ”cea mai mare greșeală a Marii Britanii de la cel de-al doilea război mondial”.

Oponenții au identificat suficient sprijin în camera inferioară a parlamentului, Camera Comunelor, pentru a bloca orice posibilă acțiune a guvernului May, ca șansă de a răsturna ieșirea țării din blocul comunitar.

Suporterii britanici ai Uniunii Europene spun că o înfrângere în parlament ar putea declanșa o criză politică, ar putea să se răstoarne Cabinetul Theresei May, să conducă la alegeri generale și la un al doilea referendum.

Fostul prim-ministru britanic, John Major, a declarat săptămâna trecută că votul parlamentar este de o importanță națională atât de mare încât politicienii ar trebui să voteze în conformitate cu conștiința lor, nu pe linie de partid, și că o înfrângere ar putea duce la un al doilea vot privind aderarea la UE.

Ministrul Davis a mai spus că guvernul nu va înceta să planifice un scenariu Brexit fără acord, chiar dacă se ajunge la un acord privind o perioadă de tranziție cu UE în cursul acestei luni.

„Este întotdeauna posibil, este foarte improbabil, dar întotdeauna posibil ca acțiunea să se destrame la final pentru un motiv complet imprevizibil”, a spus Davis. „Un guvern responsabil trebuie să fie pregătit pentru acest rezultat”.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…