Acasă Extern Partidul lui Igor Dodon în topul sondajelor pentru alegerile legislative

Partidul lui Igor Dodon în topul sondajelor pentru alegerile legislative

Partidul Socialiştilor, formaţiunea preşedintelui moldovean Igor Dodon, se situează pe primul loc în preferinţele de vot înainte de alegerile legislative din Republica Moldova din 24 februarie, la mare distanţă de partidul clasat pe al doilea loc, potrivit unui nou sondaj de opinie.

Un nou sondaj realizat de Institutul Republican Internaţional din SUA arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativul de la Chişinău ar intra patru partide, informează Publika.md.

Potrivit sondajului, pentru Partidul Socialiştilor şi-ar da votul cei mai mulţi alegători, 39%, ceva mai mulţi faţă de datele prezentate în toamna anului trecut de acelaşi institut, în timp ce la mare distanţă pe locul doi s-ar clasa Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc, cu 14%, înregistrând o creştere cu două puncte procentuale în doar câteva luni.

La mică distanţă de PDM se află Partidul „Acţiune şi Solidaritate” (PAS), condus de Maia Sandu, cu 13% din intenția de vot, înregistrând o uşoară creştere, după ce toamna trecută a înregistrat un declin.

Formaţiunea lui Andrei Năstase, Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr”, care face parte din blocul PAS-PPDA, rămâne cu tot mai puţini simpatizanţi fiind cotată, în prezent, cu 9 % din voturi, cu trei puncte procentuale mai puţine faţă de toamna anului trecut.

Studiul mai arată că la limita pragului electoral de 6 la sută pentru partide se află formaţiunea lui Ilan Şor, care ar acumula doar 5% din voturi.

În acelaşi timp, 2% dintre participanţii la sondajul IRI au spus că nu ar vota niciun partid, iar 9% au spus că nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

Sondajul Institutului Republican Internaţional din SUA a fost realizat în perioada 5 decembrie 2018 – 16 ianuarie 2019 pe un eşantion de 1226 de persoane. Marja de eroare este de plus minus 2,8%.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…