Acasă Extern Pompeo: Summit Donald Trump – Kim Jong-Un în luna februarie

Pompeo: Summit Donald Trump – Kim Jong-Un în luna februarie

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a anunţat miercuri că summitul de la finalul lunii februarie dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un va avea loc într-o ţară din Asia, detaliile finale urmând să fie stabilite curând, relatează Fox News.

„Vom organiza summitul undeva în Asia. Voi trimite o echipă acolo, pentru a face pregătirile pentru al doilea summit, care sperăm că va aduce progrese substanţiale în ceea ce priveşte denuclearizarea peninsulei şi un viitor mai bun pentru cetăţenii Coreei de Nord”, a declarat Pompeo.

Șeful diplomației americane nu a anunţat care sunt opţiunile luate în considerare în ceea ce priveşte locaţia. Persoane familiare cu schimburile diplomatice între Phenian şi Washington au transmis că al doilea summit între cei doi lideri ar putea avea loc la Da Nang, în Vietnam.

Kim Jong-Un şi preşedintele SUA, Donald Trump s-au întâlnit pentru prima data pe 12 iunie, la Singapore, ocazie cu care cei doi lideri au anunţat angajamentul denuclearizării Peninsulei Coreea.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…