Acasă Cultură Premiile OSCAR 2019: „Green Book” cel mai bun film, Alfonso Cuaron cel mai bun regizor, Rami Malek şi Olivia Colman cei mai buni actori în rol principal

Premiile OSCAR 2019: „Green Book” cel mai bun film, Alfonso Cuaron cel mai bun regizor, Rami Malek şi Olivia Colman cei mai buni actori în rol principal

„Green Book” a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Alfonso Cuaron, pentru lungmetrajul „Roma”.

Rami Malek a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru partitura din „Bohemian Rhapsody„, iar Olivia Colman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, cel din „The Favourite”.

„Green Book”, de Peter Farrelly, a devenit un favorit în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film după ce a câştigat şi Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, dar şi trofeul Sindicatului producătorilor americani.

Un film „road trip” a cărui acţiune are loc în anii 1960, într-o Americă segregată, „Green Book”, cu cinci nominalizări, a mai primit, duminică noapte, premiile Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali) şi cel mai bun scenariu original, semnat de Nick Vallelonga, Brian Currie şi Peter Farrelly.

Anul acesta au mai fost nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film „Black Panther”, „BlacKkKlansman”, „Bohemian Rhapsody”,”The Favourite”, „Roma”, „A Star Is Born” şi „Vice”.

Anul trecut, lungmetrajul „The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, a fost, cu patru trofee Oscar, marele câştigător, fiind desemnat şi cel mai bun film.

Alfonso Cuaron, cel mai bun regizor

Alfonso Cuaron a primit premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, pentru lungmetrajul „Roma”, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat Spike Lee („BlacKkKlansman”), Pawel Pawlikowski („Cold War”), Yorgos Lanthimos („The Favourite”), Adam McKay („Vice”)

Acesta este al patrulea trofeu Oscar pentru Alfonso Cuaron.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun regizor a fost primit de Guillermo del Toro, pentru filmul „The Shape of Water”.

Olivia Colman, cea mai bună actriţă

Olivia Colman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, cel din „The Favourite”, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

La premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal au mai fost nominalizate Yalitza Aparicio („Roma”), Glenn Close („The Wife”), Lady Gaga („A Star Is Born”), Melissa McCarthy („Can You Ever Forgive Me?”)

Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Olivia Colman.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă i-a revenit lui Frances McDormand, pentru rolul principal din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Rami Malek, cel mai bun actor

Rami Malek a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru partitura din „Bohemian Rhapsody”, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Christian Bale („Vice”), Bradley Cooper („A Star Is Born”), Willem Defoe („At Eternity’s Gate”), Viggo Mortensen („Green Book”) au fost ceilalţi nominalizaţi la premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin.

Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Rami Malek.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Gary Oldman, pentru interpretarea din filmul „Darkest Hour”.

„BlacKkKlansman” – premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

Filmul „BlacKkKlansman”, de Spike Lee, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Premiul a fost primit de Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott şi Spike Lee.

„The Ballad of Buster Scruggs”, „Can You Ever Forgive Me?”, „If Beale Street Could Talk”, „A Star Is Born” au fost şi ele nominalizate la premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Anul trecut, acest premiu i-a revenit lui James Ivory, pentru scenariul peliculei „Call Me by Your Name”, de Luca Guadagnino.

„Green Book” – premiul pentru cel mai bun scenariu original

Lungmetrajul „Green Book” a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original, la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Premiul a fost primit de Nick Vallelonga, Brian Currie şi Peter Farrelly, aflaţi la prima lor nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate lungmetrajele „The Favourite”, „First Reformed”, „Roma”, „Vice”.

Anul trecut, premiul i-a revenit lui Jordan Peele, pentru filmul pe care l-a şi produs şi regizat, „Get Out”.

Mahershala Ali, desemnat cel mai bun actor în rol secundar

Mahershala Ali a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din „Green Book”, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Aceasta a fost a doua nominalizare la Oscar şi, totodată, acesta a fost al doilea trofeu câştigat de actorul Mahershala Ali, după cel primit pentru rolul din „Moonlight”, în 2017.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat Richard E. Grant („Can You Ever Forgive Me?”), Sam Elliott („A Star Is Born”), Sam Rockwell („Vice”), Adam Driver („BlacKkKlansman”).

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a fost atribuit lui Sam Rockwell, pentru interpretarea din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

„Roma”, de Alfonso Cuaron, desemnat cel mai bun film străin

Drama în alb şi negru „Roma”, de Alfonso Cuaron, a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Aceasta a fost a noua nominalizare la Oscar pentru o producţie mexicană şi primul trofeu câştigat.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat lungmetrajele „Never Look Away”, de Florian Henckel von Donnersmarck (Germania), „Shoplifters”, de Hirokazu Koreeda (Japonia), „Capernaum”,de Nadine Labaki (Liban), „Cold War”, Pawel Pawlikowski (Polonia).

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin i-a revenit producţiei „Una Mujer Fantástica/ A Fantastic Woman”, de Sebastián Lelio (Chile).

„Free Solo”, desemnat cel mai bun documentar

Lungmetrajul „Free Solo”, de Jimmy Chin şi Elizabeth Chai Vasarhelyi, a primit premiul pentru cel mai bun documentar, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru acest documentar, Jimmy Chin şi Elizabeth Chai Vasarhelyi au fost nominalizaţi pentru prima dată la premiile Oscar.

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate anul acesta documentarele „Hale County This Morning, This Evening”, „Minding the Gap”, „Of Fathers and Sons”, „RBG”.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun documentar a revenit producţiei „Icarus”, de Bryan Fogel şi Dan Cogan.

Regina King, premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin

Actriţa Regina King a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din „If Beale Street Could Talk”, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate Amy Adams – „Vice”, Marina de Tavira – „Roma”, Emma Stone – „The Favourite”, Rachel Weisz – „The Favourite”.

Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Regina King.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar i-a fost acordat lui Allison Janney, pentru interpretarea din „I, Tonya”.

Gala a debutat cu refrenul piesei „We Will Rock You”, adusă pe scenă de trupa Queen şi de cântăreţul Adam Lambert. Ei au interpretat apoi o parte din hitul „We Are the Champions”, în timp ce în fundal a fost proiectată imaginea regretatului Freddie Mercury.

Lungmetrajele „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, şi „Roma”, de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecţii, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar.

Câte opt nominalizări au primit filmele „A Star Is Born”, de Bradley Cooper, şi „Vice”, de Adam McKay, iar „Black Panther”, de Ryan Coogler, de la Marvel, are şapte selecţii, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…