Acasă Diverse Premiile Nobel 2017

Premiile Nobel 2017

Pe fondul criticilor că premiile din acest an nu au avut diversitate, duminică, regele Suediei va prezenta, la Stockholm,  câștigătorii premiului Nobel pentru anul 2017. 

Laureații Nobel includ trei fizicieni americani care au fost recunoscuți pentru contribuțiile lor privind observația  undelor gravitaționale în structura spațiu-timp anticipată de Albert Einstein în urmă cu un secol.

Un alt trio de oameni de știință americani au câștigat premiul Nobel pentru Medicină acordat pentru descoperirea cauzei biologice care stă la baza ritmurilor circadiene.

Premiul Nobel pentru literatură îi va fi acordat lui Kazuo Ishiguro, autor de romane romane, inclusiv „Rămășițele  zilei” și „Never Let Me Go”.

În Economie, premiul va fi acordat economistului american Richard Thaler, cunoscut pentru teoria „nudge”.

Jacques Dubochet, profesor onorific de biofizică la Universitatea din Lausanne, Elveția, care a câștigat premiul pentru chimie, a declarat reporterilor săptămâna aceasta: „Știința a fost făcută de bărbați, pentru bărbați. Acest lucru se va schimba, este nevoie de timp. Dar, le veți vedea, vor veni [femeile în știință] „.

Fizicianul Kip Thorne, de la Caltech, a subliniat creșterea numărului de femei care intră în programele de licență în științe astăzi, comparativ cu momentul în care a fost el student.

Beatrice Fihn, director executiv al Campaniei Internaționale de Abolire a Armelor Nucleare, care a câștigat premiul Nobel pentru pace, a spus „Schimbarea vine, dar există o întârziere lungă între intrarea bobocului și premiul Nobel”, a declarat el joi.

Fiecare premiu este în valoare de 9 milioane de coroane suedeze (1 milion de euro), suma este împărțită între laureați atunci când sunt recunoscute mai multe persoane.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…