Acasă Extern Donald Trump, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Donald Trump, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, l-a nominalizat pe preşedintele american Donald Trump la premiul Nobel pentru Pace, informează cotidianul Asahi, citând o sursă guvernamentală niponă.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a dezvăluit vineri că premierul Japoniei, Shinzo Abe, l-a nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în legătura cu iniţierea dialogului cu Coreea de Nord.

Prim-ministrul Shinzo Abe „mi-a dat o copie a unei prea frumoase scrisori pe care a trimis-o celor care decernează un lucru numit Premiul Nobel”, a declarat președintele Donald Trump la o conferinţă de presă.

„Mi-a spus: «Te-am nominalizat, cu respect, în numele Japoniei. Le cer să vă dea Premiul Nobel pentru Pace»”, a adăugat liderul american.

Interpelat de membrii legislativului de la Tokyo, Dieta Naţională a Japoniei, Abe a refuzat să comenteze subiectul, relatează postul ABC News.

„În contextul politicii Comisiei Nobel de a nu divulga identitatea celor care au făcut recomandările şi a candidaţilor timp de 50 de ani, refuz să comentez”, a declarat Abe, precizând: „Nu am spus că nu l-am nominalizat”.

Termenul limită pentru nominalizarea candidaţilor la Premiu Nobel pentru Pace este 1 februarie. Profesori universitari şi membrii ai parlamentului din fiecare ţară, precum şi foştii laureaţi ai premiului Nobel, pot să recomande candidaţi.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…