Acasă Extern Prințul Charles va fi șeful Commonwealth

Prințul Charles va fi șeful Commonwealth

Regina Marii Britanii, mama prințului Charles, îl susține pentru a prelua șefia Commonwealth. Regina a a spus că ”este dorința ei sinceră” ca prințul Charle să-i preia locul, relatează BBC .

Liderii Commonwealth au discutat această problemă la o întâlnire în spatele ușilor închise la Castelul Windsor.

Funcția este non-ereditară, nu ar fi trecut automat prințiului Charles, putând fi ocupată prin rotație de unul din cei 53 de lideri ai statelor membre în Commonwealth.

Surse BBC au declarat că liderii Commonwealth-ului au convenit asupra numirii Prințului Charles.

Primul ministru Theresa May și premierul canadian Justin Trudeau și-au dat anterior sprijinul prințului Charles.

Întâlnirea în cadrul unui summit de două zile a implicat 46 de șefi ai guvernelor statelor membre în Commonwealth și a miniștrilor de externe din șapte țări.

Commonwealth-ul reprezintă aproximativ 2,4 miliarde de persoane, dar criticii spun că organizația este foarte  disparată.

Commonwealth este folosit pentru unificarea celor 53 de state membre și pentru a asigura îndeplinirea obiectivelor principale ale organizației. Acestea includ legătura dintre țări prin cooperare comercială și internațională.

Șeful Commonwealth-ului efectuează, de regulă, vizite regulate în statele membre pentru a le promova personal. Funcția de șef al  Commonwealth, care este în prezent deținută de regina Marii Britanii,  este în mare parte una simbolic și nu are o perioadă delimitată de timp.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…