Acasă Extern Prințul Charles a lansat ”Inițiativa piețelor durabile” pentru a salva planeta de criza climatică

Prințul Charles a lansat ”Inițiativa piețelor durabile” pentru a salva planeta de criza climatică

Numai o revoluție a modului în care funcționează economia globală și piețele financiare poate salva planeta de o criză climatică și să aducă un viitor prosper, a avertizat miercuri Prințul Charles, citat de CNN.

„Nu putem continua așa. Am avut o nouă lună în care s-au înregistrat temperaturi record”, a declarat Prințul Charles într-un interviu acordat CNN, la Forumul Economic Mondial de la Davos. „Dacă o lăsăm prea mult timp și am făcut-o, situația va deveni critică”, a spus Prințul Charles.

Moștenitorul tronului britanic a aruncat o provocare către elitele globale prezente la Davos cărora le-a cerut o „schimbare de paradigmă, una care să inspire acțiuni revoluționare” pentru a evita apropierea de catastrofă.

„Vrem să intrăm în istorie ca oamenii care nu au făcut nimic pentru a restabili echilibrul, atunci când am fi putut face asta? Nu vreau”, le-a transmis Charles, celor prezenți la Davos.

„Și gândiți-vă doar o clipă – la ce bun este toată averea suplimentară din lume, dacă nu puteți face nimic cu ea, decât să vedeți cum arde în condiții catastrofale?”

Prințul de Wales a folosit adresa de miercuri pentru a lansa „Inițiativa piețelor durabile”. El a spus că este necesară o acțiune urgentă pentru reconfigurarea piețelor pentru a pune oamenii și planeta „în centrul valorilor globale”.

Acesta susține că este necesară o acțiune îndrăzneață pentru a face față celei mai mari amenințări cu care s-a confruntat vreodată umanitatea. El a prezentat un plan în 10 puncte pentru a pune natura în centrul lumii de afaceri.

„Contribuția naturii la economia globală este estimată a fi în valoare de 125 de miliarde de dolari anual”, a spus el. „Natura este, de fapt, elementul vital al piețelor noastre financiare și, ca atare, trebuie – să ne adaptăm rapid economia pentru a imita economia naturii și a lucra în armonie cu ea.”, a mai spus Charles.

Pașii susținuți de prinț includ inversarea subvențiilor dăunătoare, investițiile în inovație tehnologică, crearea de noi produse și servicii durabile și oferirea unei transparențe mult mai mare pentru consumatori, în ceea ce privește lanțurile de aprovizionare.

Prințul Charles a declarat că va organiza o serie de discuții cu investitori și factori de decizie pentru a ajuta la proiectarea unui nou curs și pentru a forma o alianță globală care va strânge sumele necesare pentru a pune economia pe „direcția corectă”.

„Intenționez să fac tot posibilul să mă asigur că mesajul care cere schimbarea sistemică, colaborarea și integrarea este ascultat. Pur și simplu nu putem pierde mai mult timp – singura limită este disponibilitatea noastră de a acționa, iar timpul de a acționa este acum”, a mai spus Prințul Charles.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…