Acasă Intern Relaxare cu ploaie și spălare prin buzunare…

Relaxare cu ploaie și spălare prin buzunare…

La mulţi ani, copii, nepoţi, adulţi şi voi toţi!… Astăzi e ziua voastră, planetară, internaţională, a celor care aţi fost cuminţi sau nu, dar e şi ziua noastră, a tuturor – de relaxare – precum a propovăduit Guvernul. Fix de azi, după aproape 3 luni de covideală.

Nu că am fi scăpat cu totul de Covid şi sindromul său perfid, dar, cică de azi, ne putem plimbări din sat în sat şi din oraş în oraş, în toată Ţara Românească, fără autopatalamaua de deplasare cu care fusesem legaţi de glie, ca pe vremuri, ţăranii pe moşie.

Dacă ieri eram iobagi şi astăzi… tot i-o bagi… I-o bagi pe gât, pe nas, pe ochi, pe drum, peste tot, afurisita asta de regulă, (contra)făcută după chipul prostiei conducătoare, din ţară şi de pretutindeni.

Când a început Covidul în Europa, noi tocmai pusesem Ciuma Roşie în carantină, ca să-i facem loc celei galbene, că aceea albastră era prea mică să se puie… Politic, mă refer şi nu din punct de vedere cromatic sau sanitar… sanepid.

Până cu câteva zile înainte, Iohannis şprehănea tărăgănat că aşa ceva nu există… apoi, după ce s-a anunţat că şi Prinţul Charles are de asta şi primul ministru britanic, Boris Johnson, era gata să moară de Covid, Werner s-a speriat şi asta ne-a impus şi nouă. O sperietură-harababură în toată anvergura situaţiei. A produs starea de urgenţă, cu repetir, după care, ieri, s-a dus la Biserică, împreună cu Doamna. Ca să arate că e voie.

La noi, bisericoşii n-au mai avut parte de asta pe toată pandemia, iar acum, cică e voie să se dea, din nou, cu cădelniţa peste mulţime, dar numai în curte. Acum, dacă intri în vreo instituţie sau hipermarket, eşti scanat în frunte, ca să-ţi citească temperatura inteligenţei, cât e de fierbinte.

Masca nu e obligatorie, atât în aer liber, cât şi în aer comprimat la Guvern, unde, dacă eşti prim-ministru sau ministru, îţi bagi puşcheaua-n ea de mască, că nu te vede televizorul şi poporul… doar dacă te filmează din perete…

Masca nu e obligatorie pentru Guvern şi pentru aleşi, ci numai pentru proşti. Eu, recunosc, că o port, dar nu de prost, ci de amendă şi respect pentru suspiciunea celor din jur: dacă ăla are Covid?

După ce românii au fost fugăriţi cu grătăreaua, peste tot, chiar şi prin poale de codrii, amendaţi şi vânaţi ochiometric, închişi de bună voie în case, acum, constată că locul pandemiei l-a luat ploaia. Aşa că, tot în casă e de stat, fie că eşti sub, fie că eşti peste 65.

Plouă în mai, avem mălai! Doamne-ajută!

Dacă am scos-o cu amestecul de frică şi neîncredere, în zeflemea sau în serios, rămâne de văzut şi făcut cum să o scoatem cu paraii lipsă din buzunar şi cu pofta de muncă pusă la borcan. Chiar dacă Guvernul, când se va trezi, se va trezi jos. Lovit mai rău ca de Covid…

După pandemie, urmează altă nebunie. După cum se vede, tonul îl dă tot America, dar nici statele europene nu se lasă mai prejos. China, după ce a inaugurat treaba, acum îşi vede relaxată de treabă… În timp ce în România, încă pluteşte acalmia…

Trăiască Mioriţa!

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ion MÂNZALĂ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Profesorul Col. (r) CEZAR DOBRE, ultima lecţie de istorie…

… Şi moartea se învaţă… ultimă, supremă şi solemnă lecţie… a trecerii no…