Acasă Extern Rusia nu s-a implicat în referendumul Brexit

Rusia nu s-a implicat în referendumul Brexit

YouTube nu a găsit nici o dovadă de interferență rusească în referendumul Brexit.

Comitetul digital, media, cultură și sport din Marea Britanie a prezentat o parte din anchetă, joi, la Universitatea George Washington. YouTube nu a găsit nicio dovadă de interferență a Rusiei în referendumul Brexit din anul 2016, a declarat un senior executiv pentru Comisia parlamentară britanică  de anchetă privind știrile false.

Juniper Downs, liderul general al politicii publice YouTube, a declarat că divizia Google nu a găsit „nici o dovadă de interferență rusească în referendumul Brexit”.

Relațiile dintre Rusia și Marea Britanie sunt tensionate. Premierul britanic Theresa May a acuzat anul Moscova de agresiune militară și a spus că există dovezi ale amestecării Rusiei în alegerile din străinătate.

Kremlinul, care, sub Vladimir Putin, a recuperat o parte din influența globală pierdută după prăbușirea  Uniunii Sovietice, a negat amestecul în alegerile din Occident.

Marea Britanie spune că nu a văzut nici o dovadă că Rusia a intervenit în alegerile britanice, deși a afirmat că Moscova a plantat știri false și imagini fotografiate în încercarea de a semăna discordie și de a submina Occidentul.

Directorul executiv Simon Milner a declarat în ședință că, Comisia Electorală din Marea Britanie i-a cerut să investigheze dacă informații rusești false au fost difuzate prin Facebook în legătură cu referendumul Brexit.

Milner a afirmat că Facebook a furnizat Comisiei informații la sfârșitul anului trecut, însă agenția a considerat că activitatea companiei este inadecvată, așa că Facebook este ”mult mai angajat” pentru a finaliza un raport până la sfârșitul lunii februarie.

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…