Acasă Extern Șeful FBI: Trump nu mi-a cerut să intervin

Șeful FBI: Trump nu mi-a cerut să intervin

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat miercuri că nu simte presiune politică din partea Casei Albe şi că preşedintele Donald Trump nu i-a adresat nicio solicitare în legătură cu ancheta privind ingerinţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, a relatat televiziunea NBC.

„[Donald Trump] nu mi-a cerut niciodată să fac ceva în cadrul anchetei privind Rusia”, a spus Wray, într-un interviu pentru NBC.

Directorul FBI a refuzat să confirme, dar nici nu a negat că ar fi fost ameninţat cu demiterea de către procurorul general Jeff Sessions.

În luna ianuarie, presa americană a scris că directorul FBI a avertizat că va demisiona pe fondul unor presiuni din partea lui Donald Trump şi a lui Jeff Sessions pentru concedierea adjunctului său, Andrew McCabe. Presiunile ar fi încetat după ce Don McGahn, consilier al Casei Albe, i-a transmis procurorului general că demiterea lui McCabe nu este oportună dacă atrage după sine şi plecarea lui Christopher Wray.

Pe 17 martie, Andrew McCabe a fost demis din funcţia de director adjunct al FBI, cu mai puţin de 48 de ore înainte de pensionare, fiind acuzat că a divulgat informaţii presei şi a dat dovadă de lipsă de loialitate în multe ocazii, inclusiv sub jurământ. În replică, McCabe a spus că este vizat de administraţia Trump pentru că este un martor-cheie în ancheta privind demiterea fostului director al FBI James Comey în mai 2017.

FBI, Senatul şi Camera Reprezentanţilor din SUA anchetează cazul ingerinţei Rusiei în campania electorală din 2018 şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…