Acasă Extern SPD dă undă verde pentru formarea coaliției

SPD dă undă verde pentru formarea coaliției

Delegații de la Congresul Partidului Social Democrat (SPD) au votat duminică în favoarea discuțiilor oficiale privind formarea unei coaliții de guvernare alături de Uniunea Conservatorilor condusă de cancelarul Angela Merkel.

Dintre cei peste 600 de delegați care au  participat la Congresul SPD de la Bonn, 362 au votat „da” pentru continuarea discuțiilor de formarea a coaliției cu Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și cu Partidul Social Creștin (CSU), în timp ce un total de 279 au votat împotrivă. Scorul atât de strâns a determinat renumărarea acestora.

Decizia a fost luată după dezbateri și confruntări emoționale între delegați pentru a clarifica calea de reînnoire  Mari Coaliții SPD și Uniune, după aproape patru luni de la alegerile federale, în care ambele blocuri au obținut cele mai mici scoruri din 1949 până în prezent.

„Suntem cu toții ușurați … Mă bucur că avem mandatul de a purta discuții pentru coaliție”, a declarat președintele SPD, Martin Schulz, la postul de televiziune Phoenix după votare, spunând că următoarea sa sarcină este să reunească partidul.

Schulz a promis în discursul de dinaintea votării că, deși SPD a realizat multe în discuțiile exploratorii tin timpul Congresului, partidul va continua să negocieze cu Uniunea Conservatorilor în încercarea de a face partidul mai vizibil.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…