Acasă Cultură Steven Seagal este emisarul Rusiei în Statele Unite

Steven Seagal este emisarul Rusiei în Statele Unite

Rusia l-a numit pe actorul american Steven Seagal emisar special în Statele Unite, pentru a încerca să îmbunătăţească relaţiile dintre cele două ţări în ceea ce priveşte „sfera umanitară”, relatează BBC.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook, menţionând că funcţia neplătită a actorului este similară cu cea a unui ambasador ONU pro-bono. Steven Seagal va promova relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia în „sfera umanitară”.

Steven Seagal a primit cetăţenie rusă în anul 2016 şi l-a lăudat de multe ori pe preşedintele rus Vladimir Putin, spunând că este un „lider excelent”.

Când a primit cetăţenia, Seagal a declarat că speră să fie un simbol al îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări.

Actorul a apărat Kremlinul în disputa recentă cu Statele Unite privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din anul 2016.

Steven Seagal s-a născut în Statele Unite şi a devenit celebru în anii 1980-1990 pentru rolurile jucate în filme de acţiune precum Under Siege.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…