Acasă Extern SUA: Curtea Supremă aprobă decizia lui Trump de a interzice înrolarea transsexualilor în armată

SUA: Curtea Supremă aprobă decizia lui Trump de a interzice înrolarea transsexualilor în armată

Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a aprobat iniţiativa preşedintelui american Donald Trump de a interzice înrolarea în armată a persoanelor transsexuale, relatează CNN.

Propunerea a primit cinci voturi „pentru” şi patru „împotrivă”, din partea judecătorilor liberali.

Interdicţia presupune că persoanele „transsexuale care au trecut prin procesul de schimbare de sex” nu pot face parte din armata americană.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în anul 2017 că nu va permite persoanelor transsexuale să facă parte din armata Statelor Unite, indiferent de postul ocupat, întrucât situaţia creează tensiuni şi necesită costuri medicale considerabile.

„După consultarea cu generalii şi experţii militari, vă informez că Guvernul Statelor Unite nu va accepta şi nu va permite indivizilor transsexuali să facă parte, în orice calitate, din armata SUA. Armata noastră trebuie să se concentreze pe o victorie decisivă şi copleşitoare şi nu poate fi împovărată de costurile medicale imense şi de perturbările pe care le-ar implica prezenţa transsexualilor în armată”, a anunţat Trump pe contul de Twitter, în iulie 2017.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…