Acasă Extern SUA oferă recompensă pentru prinderea lui Hamza Bin Laden, fiul lui Osama Bin Laden

SUA oferă recompensă pentru prinderea lui Hamza Bin Laden, fiul lui Osama Bin Laden

Hamza Bin Laden este considerat unul dintre liderii principali ai grupării teroriste Al-Qaida. În ultimii ani, acesta a făcut publice mai multe înregistrări prin care le cere militanţilor să comită atentate pe teritoriul Statelor Unite, pentru a răzbuna moartea tatălui său.

Administraţia de la Washington a anunţat joi că va oferi o recompensă de până la un milion de dolari pentru informaţii care duc la capturarea lui Hamza Bin Laden.

Arabia Saudită i-a retras cetăţenia lui Hamza bin Laden, fiul fostului lider Al-Qaida Osama bin Laden, a anunţat vineri ministrul saudit de Interne într-un comunicat publicat în gazeta oficială, relatează Reuters.

Hamza Bin Laden

Osama Bin Laden a fost ucis în anul 2011, în Pakistan, de către Forţele Speciale americane. Osama Bin Laden este considerat responsabil pentru atentatul din Statele Unite din septembrie 2001, în urma căruia au murit peste 3.000 de persoane.

Fiul lui Osama Bin Laden s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, persoana care a deturnat una dintre cele patru aeronave folosite în atentatul din 2001 şi a redirecţionat-o spre unul dintre turnurile World Trade Center din New York.

Hamza Bin Laden, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost trecut în mod oficial pe lista de terorişti internaţionali a Statelor Unite în urmă cu doi ani.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…