Acasă Extern Tăriceanu participă  la Conferinţa interparlamentară privind Politica Externă şi de Securitate

Tăriceanu participă  la Conferinţa interparlamentară privind Politica Externă şi de Securitate

Călin Popescu Tăriceanu participă, joi, de la ora 10.00, la Conferinţa interparlamentară privind Politica Externă, de Securitate şi apărare.

Pe agenda discuţiilor se numără Parteneriatul Estic, strategia Mării Negre, cooperarea şi finanţarea Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC).

Este cea de-a XIV-a Conferinţă Interparlamentară privind Politica Externă şi de Securitate Comună şi Politica de Securitate şi Apărare Comună, eveniment care se va desfăşura la Parlament, în cadrul Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Conferinţa are loc în perioada 7-8 martie şi este organizată de Comisiile pentru politică externă şi Comisiile pentru apărare ale Senatului şi Camerei Deputaţilor precum şi Comisia pentru afaceri externe din Parlamentul European.

La eveniment vor participa 300 de delegaţi din statele membre ale UE, din Parlamentul European, cât şi reprezentanţi ai statelor candidate şi ai unor ambasade.

Reuniunea va fi co-prezidată de preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Cristian-Sorin Dumitrescu şi de vicepreşedintele Parlamentului European, Ioan Mircea Paşcu, preşedintele delegaţiei Parlamentului UE la lucrările conferinţei.

„Această conferinţă interparlamentară asigură platforma pentru schimbul de informaţii şi bune practici între comisiile de specialitate din cadrul parlamentelor naţionale ale statelor membre UE care activează în domeniul politicii externe, de securitate şi apărare, Comisia pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, Comisia Europeană şi Serviciul European de Acţiune Externă” potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Senatului.

Subiectele de discuţie din cadrul conferinţei se vor baza pe importanţa strategică a Mării Negre pe agenda Uniunii Europene, Parteneriatul Estic, precum şi instrumentele de cooperare şi finanţare dezvoltate în cadrul Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC). Un alt subiect va fi angajamentul UE faţă de Balcanii de Vest.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…