Acasă Extern Teodor Meleșcanu consolidează relațiile economice cu Turkmenistanul

Teodor Meleșcanu consolidează relațiile economice cu Turkmenistanul

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit cu președintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdâmuhamedov, la Ashgabat, capitala țării, în contextul în care între România și Turkmenistan există un parteneriat cu valoare strategică în domeniile energiei și transporturilor.

În timpul vizitei efectuate marți și miercuri în Turkmenistan, ministrul Meleșcanu a avut întrevederi cu oficiali ai Guvernului și Parlamentului turkmen, participând totodată la o serie de evenimente diplomatice și culturale.

Discuțiile cu oficialii turkmeni au vizat importanța valorificării potențialului economic existent și colaborarea dintre cele două țări în cadrul ONU, precum și teme de interes privind evoluții internaționale și din regiunea Asiei Centrale.

Ministrul Meleșcanu a discutat despre preluarea de către România a Președinției semestriale a Consiliului UE, la 1 ianuarie 2019 și perspectiva lansării unei noi Strategii a UE pentru Asia Centrală. În acest sens, ministrul de Externe a participat și la o întâlnire cu șefii de misiune ai statelor membre UE acreditați local.

Teodor Meleșcanua a susținut o prelegerea la Universitatea Internațională pentru Științe Umaniste și Dezvoltare a Turkmenistanului. La întâlnirea cu studenții, ministrul Meleșcanu a încurajat tinerii turkmeni să aleagă România pentru o formare profesională solidă, evidențiind experiența instituțiilor de învățământ superior românești în domenii variate de studiu și tradiția deținută în procesul de instruire a studenților străini.

Ministrul Meleșcanu a participat la ceremonia deschiderii Târgului de oferte educaționale ale instituțiilor de învățământ superior românești, organizat la Ashgabat, la care au fost prezente douăzeci de instituții de învățământ superior din România.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…