Acasă Extern Trump a semnat ordonanţa de reimpunere a sancţiunilor împotiva Iranului

Trump a semnat ordonanţa de reimpunere a sancţiunilor împotiva Iranului

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni după-amiază ordonanţa executivă prin care sunt reintroduse sancţiunile împotriva Iranului, liderul de la Casa Albă denunţând din nou Acordul nuclear „oribil” semnat de marile puteri cu Teheranul.

„Îndemnăm toate statele să adopte acţiuni prin care să pună regimul iranian în faţa următoarelor opţiuni: fie îşi schimbă comportamentul ameninţător şi destabilizator şi se poate reintegra în economia mondială, fie continuă pe calea izolării economice”, a declarat președintele Trump, citat de agenţia The Associated Press.

Preşedintele SUA a avertizat că ţările care nu întrerup relaţiile economice cu Iranul „riscă efecte severe” prin noile sancţiuni.

Liderul de la Casa Albă a denunţat din nou Acordul nuclear „oribil şi unilateral” semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015.

Uniunea Europeană a transmis că Acordul nuclear din anul 2015 „funcţionează şi îşi atinge obiectivul” de a limita programul nuclear iranian, subliniind că tratatul este „esenţial pentru securitatea Europei, a regiunii şi a întregii lumi”.

În replică, un oficial de rang înalt de la Washington a declarat că Statele Unite „nu sunt preocupate în mod special” de eforturile UE în sensul protejării firmelor europene afectate de sancţiunile antiiraniene.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…